Lördag innebär ledig dag. Trots detta var jag uppe tidigt och hade bakat färdigt dessa godingar innan klockan hade slagit 11.
En enkel kaka som räcker till många personer. Kakan är glutenfri, men byt ändå till sk glutenfria havregryn för att vara helt säker på att det inte finns spår av gluten om du är intolerant.
Du behöver!
- 200 g äkta smör
- 6 ½ dl havregryn
- 1 dl björksocker
- 2 msk potatismjöl
- 1 ½ tsk vaniljpulver
- 2 tsk bakpulver
- 3/4 dl agavesirap
- 200 g hasselnötskräm från kung markatta (ska på först när kakan varit i ugnen)
Gör såhär!
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en stor kastrull. När smöret är smält, tillsätt alla ingredienser utom hasselnötskrämen. Blanda väl.
Bred sedan ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper, det ska vara ganska tunt men ändå så att det hänger ihop.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. När kakan är klar och kommit ut ur ugnen, bred på hasselnötskrämen över hela kakan.
Skär sedan kakan i rutor och låt svalna i kylskåp.
Kommentarer
Skicka en kommentar