Glutenfri kycklingpaj



Du behöver till pajskalet

  • 1 ½ dl mandelmjöl

  • 2 dl rismjöl

  • ½ dl bovetemjöl

  • 1 krm herbamare örtsalt

  • 1 ägg

  • 100 g rumsvarmt smör

  • 1 msk malda psylliumfrö

Du behöver till fyllningen 

  • 3 ägg

  • 1 ½ dl mjölk

  • 1 ½ dl vispgrädde

  • 1 tsk herbamare örtsalt

  • Nymalen svartpeppar

  • 1 gul lök

  • 1 påse babyspenat

  • 500 g kyckling

  • 2 st singelvitlök

  • 1 röd paprika

  • 6 st soltorkade tomater

  • 1 dl fetaost

  • ca 1 dl riven ost

Gör såhär!Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla ingredienserna till pajskalet i en bunke. Knåda ihop till en deg. Tryck ut pajdegen i en form, jag använde en 24 cm springform.
Förgrädda skalet ca 10-12 minuter.
Skär kycklingen i små bitar, salta och peppra. Stek några minuter så att kycklingen får färg. Ställ åt sidan.
Hacka lök, vitlök och paprika, stek sedan mjuk. Tillsätt sedan babyspenaten, stek till den också mjuknat.
Rör ihop äggstanningen: Ägg, mjölk och grädde samt salt och peppar efter smak. Tillsätt kyckling, lök, paprika och babyspenat i äggstanningen.
Finhacka 6 st soltorkade tomater, häll i äggstanningen. Ha till sist i 1 dl feta ost. Rör runt. Häll sedan allt i pajskalet och strö över riven ost.
Ställ på en plåt mitt i ugnen. Grädda sedan i ca 45 minuter, eller tills äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg.

Kommentarer