En snabb hasselnötscheesecake som inte behöver frysas med ett glutenfritt smul som du enkelt fixar själv. Receptet räcker till två normalstora glas (se bild) eller fyra stycken lite mindre glas.
Du behöver!
- 1 dl vispgrädde
- 2 msk sukrin melis
- 3 rejäla matskedar hasselnötskräm (jag använde mig av kung markatta
- 100 g philadelphiaost
- 1 msk kakaonibs
- 2 dl bovetemjöl
- 3 dl havregryn
- ½ dl björksocker
- 150 g äkta smör
Gör såhär!
Börja med smulet. Sätt ugnen på 200 grader. Smält sedan smöret i en kastrull. När smöret är smält, ta bort grytan från värmen och ha i bovete, havregryn och björksocker. Blanda runt. Smula sedan ut på en plåt med bakplåtspapper, sätt mitt i ugnen ca 5-7 minuter. Ha noga koll så att det inte bränns vid, rör omkring 1-2 gånger så att det gräddas jämnt. När smulet är klart, ta ut det från ugnen och låt svalna.
Vispa sedan grädden hårt tillsammans med sukrin melis. Ställ åt sidan. Blanda färskosten med hasselnötskrämen tills det är helt utblandat, tillsätt sedan den vispade grädden. Blanda runt. Lägg upp i serveringsglas, varva smul och hasselnötsröran. Avsluta med kakaonibs.
Låt stå i kylskåp fram till servering.
Kommentarer
Skicka en kommentar