Det ser kanske inte mycket ut för världen detta, och det var faktiskt svårt att göra anrättningen rättvisa genom bild, men det var verkligen supergott och enkelt att tillaga. Vitkål är bara så himla gott och nyttigt, för att inte nämna billigt! Jag har gjort gratäng på vitkål tidigare, både med vitkålen i huvudfokus och en tillsammans med kyckling. Här testade jag för första gången att ha vitkålen i gryta.
Välj bland mina ingredienser eller släng ner det du har i kylskåpet, servera som den är eller tillsammans med ris.
Du behöver! Till 4 portioner
- 600 g strimlad kyckling
- ½ litet vitkålshuvud
- 2 röda paprikor
- 2 finhackade morötter
- 1 gul lök
- 3 dl grädde
- 2 dl creme fraiche
- 2 msk kycklingfond
- Salt & Peppar
- Chiliflakes (valfri mängd)
- En skvätt kinesisk soja (ca ½ msk)
- 1 dl riven ost (valfritt)
Gör såhär!
Hacka löken och fräs mjuk i en stekgryta. Tillsätt kycklingen och stek tills den börjat få färg.
Under tiden som kycklingen steks, hacka paprikan och morötterna. Tillsätt när kycklingen fått färg.
Ha i grädde, creme fraiche, kycklingfond, kryddor en skvätt soja. Låt sedan småputtra ca 10 minuter.
Smaka av, krydda mer om det behövs. Ha i den rivna osten till sist, osten gör grytan krämigare.
Servera med ris eller ät bara som den är!
Kommentarer
Skicka en kommentar