Vegetarisk gratäng med sötpotatis

Jag vill börja äta vegetariskt mer regelbundet, och gärna som en komplett rätt.
Det är enkelt att bara slänga upp lite vad som på tallriken, men jag gillar när det är enhetligt.
Detta recept på gratäng går lika bra att äta som den är, men även som en gratäng till en god köttbit.
Väljer du att göra gratängen till en köttbit hade jag nog valt att utesluta kidneybönorna.




Du behöver


  • 2 medelstora sötpotatisar

  • 1 st liten zucchini

  • 1 st liten aubergine

  • 1 st röd paprika

  • 1 paket kidneybönor

  • 8 st vitlöksklyftor

  • 2 dl creme fraiche

  • 0,5 dl  persilja (fryst går bra)

  • 1 msk dijonsenap

  • Riven ost, ca 1 dl

  • Salt & Peppar

  • Olja till formen

Gör såhär

Sätt ugnen på 200 grader.
Olja en ugnssäker form.
Skala potatisen och zucchinin, hacka i fina kuber och lägg ner i formen.
Skölj paprikan och auberginen, hacka fint och lägg ovanpå potatisen och zucchinin.
Låt bönorna rinna ur, skölj av och häll sedan på övriga ingredienser.
Skala vitlöksklyftorna och stick ner i gratängen, de ska vara hela.
Blanda creme fraiche, persilja, dijonsenap, salt & peppar och bred över som ett täcke.
Strö över riven ost.

Ställ mitt i ugnen ca 30-35 minuter. Osten ska ha fått fin färg.

Kommentarer