Kycklinggratäng med persilja




Supergod kycklinggratäng som går snabbt att slänga ihop!
Jag serverade med råris just för att råris är så mycket nyttigare och hälsosammare än vanligt vitt ris. Råris kan liknas vid fullkornsris men smakar så mycket godare! Kycklinggratängen räcker till 4 portioner.

Du behöver
  • Två paket färska kycklinglårfiléer (ca 800-900 gram)
  • 1 paket bacon
  • 3 dl grädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • 4 msk hackad persilja (jag använde fryst)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm vitlökspulver
  • 150 g riven ost

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg kycklinglårfiléerna i en ugnsform, de ska ligga ganska trångt så ta inte en för stor form.
Häll upp grädde, salt, peppar, dijonsenap och persilja i en bunke. Blanda runt.
Klipp baconet i små strimlor och ha i bunken, häll sedan allt över kycklingen.
Strö över riven ost efter behag.
Låt stå i mitten av ugnen i ca 40 min.
Kolla till de sista minuterna och ta ut när gratängen fått fin färg.

Serveras bäst med råris.

Kommentarer