Syrlig chokladbiskvi

En syrlig biskvi att bjuda på för den som uppskattar kakor men inte socker!




Du behöver till botten


  • 2 dl mandelmjöl

  • 2 äggvitor

  • 1 msk sukrin melis

  • 1 krm mald kardemumma

Du behöver till chokladkrämen

  • 60 g sockerfri mörk choklad (ta gärna smaksatt)

  • 50 g smör

  • 90 g philadelphia ost

  • 2 äggulor

  • 2 msk sukrin melis

  • 1 krm vaniljpulver

Chokladöverdrag 

100 g sockerfri mörk choklad (ta gärna smaksatt)

Gör såhär!

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser som tillhör botten.
Platta ut cirklar av smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, kakorna ska ha fått fin färg. Låt svalna innan du tar på chokladkrämen.
Smält smör och choklad, rör sedan i philadelphia ost tills det blandat sig helt, ha i äggulorna till sist.
Låt chokladkrämen stå och stelna en stund.
Bre sedan på chokladkrämen på kakbotten, ställ i kylskåp ca 1 timme tills chokladkrämen stelnat.
När chokladkrämen stelnat, smält chokladen till chokladöverdraget och låt det svalna något, doppa sedan biskvierna i chokladen. Låt biskvierna stå i kylen minst 30 min så chokladöverdraget stelnat helt.

Ett tips är att använda smaksatt choklad, jag tog exempelvis choklad smaksatt med apelsin.

Recept efter inspiration av bakasockerfritt.se

Kommentarer