Kyckling och sötpotatisgratäng



Ännu en supergod variant på kycklinggratäng!
Denna gången med sötpotatis, kokosmjölk och mango!


Du behöver till ca 3-4 portioner
  • 2 st sötpotatisar åt det lite större hållet
  • 2 st kycklingfiléer
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 1 st liten gul lök
  • 1 st liten röd paprika
  • 250 g tärnad mango (fryst går bra)
  • 1 msk mango chutney
  • 1 tsk ingefärskrydda
  • 1 msk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • Salt & Peppar
  • 1 krm fiberhusk
  • ½ dl riven ost.

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skiva sötpotatisen i tunna fina skivor.
Stek kycklingfiléerna några minuter på var sida så att de får färg, salta och peppra måttligt.
Under tiden kycklingen steks, hacka lök och paprika fint.
När kycklingen fått färg, skär i små bitar, lägg sedan tillbaka kycklingen i stekpannan tillsammans med löken och paprikan och den tärnade mangon.
Häll kokosmjölken i en kastrull tillsammans med 1 krm fiberhusk, värm under omrörning tills det tjocknar.
Upplever du att det inte tjocknar så ta ½ krm fiberhusk till, men var försiktig så att det inte blir för tjockt!!
Häll sedan den tjocknade kokosmjölken över kycklingblandningen i stekpannan. Krydda med curry, ingefära, gurkmeja och mango chutney.
Rör om och låt småputtra någon minut.
Varva sötpotatis och kyckling i en ungfast form, avsluta sista lagret med kyckling.
Strö över riven ost. Ställ mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills gratängen har fått fin färg och potatisen är mjuk.

Kommentarer