Frozen cheesecake till Midsommar

Denna frozen cheesecake är gjord på mandelbotten och en hel del jordgubbar! Perfekt att bjuda på till midsommar. Ett tips är att ringla över raw chokladsås över precis innan servering.




Du behöver till botten


  • 3 dl mandelmjöl

  • 75 g smör

Till fyllningen 

  • 1 liter jordgubbar

  • 5 dl vispgrädde

  • 400 g philadelphia ost

  • 2 ägg

  • 4 msk sukrin melis

  • 2 krm vaniljpulver

Raw chokladsås

  • 2 msk kokosolja

  • 2 msk kakao

  • 1 msk flytande klar sötning, exempelvis agavesirap

Gör såhär!Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda rumsvarmt smör och mandelmjöl till en massa, tryck ut i en 24 cm springform.
Grädda mitt i ugnen 5-7 minuter. Låt svalna ordentligt.
Mixa ca 1 dl av jordgubbarna slätt, mosa resterande med en gaffel.
Häll upp grädden i en skål, tillsätt vaniljpulver och vispa sedan lagom hårt.
Tillsätt sedan philadelphia och rör slätt.
Tillsätt de mosade jordgubbarna samt de mixade jordgubbarna i gräddblandningen.
Vispa äggulorna tillsammans med sukrin melis poröst, häll sedan i gräddblandningen.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Vänd sedan försiktigt ner äggvitan i gräddblandningen, häll sedan över allt i springformen med mandelbotten.
Frys 4-6 timmar

Om du väljer att göra chokladsåsen, smält kokosoljan precis så att det är lättare att arbeta med den, det går väldigt snabbt så inte för hög temperatur!
Tillsätt kakao och agavesirap, smaka av innan servering! Ta eventuellt mer agave om det är för beskt.

Kommentarer