Denna morotskaka behöver du inte baka i ugn, du bara mixar ihop alla ingredienserna och trycker ut smeten i en springform, hur enkelt? Frostingen är gjord på Oatly's "på mackan" tillsammans med lite florsocker, citron och vaniljpulver. I smeten har jag valt att ha grovhackade valnötter för att få mera textur på kakan, resultatet blev riktigt bra.
Du behöver till morotskakan! I en springform på ca 22 cm
- 3 stora morötter
- 2,5 dl kokosmjöl
- 2 dl skalade hampafrön
- 1,5 dl grovhackade valnötter
- 15 torkade dadlar
- 3 msk agavesirap
- 0,5 dl smakneutral kokosolja
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemumma
- ½ tsk vaniljpulver
- 1 nypa himalayasalt
Du behöver till frostingen!
- 300 g Oatly på mackan
- Saften från ½ citron
- 1 dl florsocker
- 1 tsk vaniljpulver
Gör såhär!
Riv morötterna grovt och mixa sedan helt slätt i en matberedare tillsammans med dadlarna och kokosoljan. Blanda samman kokosmjöl, hampafrön, kanel, kardemumma, vaniljpulver samt salt i en bunke. När allting blandats, häll över i matberedaren och mixa samman med morotsmixet tills du fått en "deg". Häll över "degen" i en bunke, ha i de grovhackade valnötterna och blanda runt. Klä springformen med bakplåtspapper i botten och tryck sedan ut smeten jämnt över botten.
Riv morötterna grovt och mixa sedan helt slätt i en matberedare tillsammans med dadlarna och kokosoljan. Blanda samman kokosmjöl, hampafrön, kanel, kardemumma, vaniljpulver samt salt i en bunke. När allting blandats, häll över i matberedaren och mixa samman med morotsmixet tills du fått en "deg". Häll över "degen" i en bunke, ha i de grovhackade valnötterna och blanda runt. Klä springformen med bakplåtspapper i botten och tryck sedan ut smeten jämnt över botten.
Ställ i kylen och låt vila ca 30 min. Blanda samman ingredienserna till frostingen i en bunke. När morotskakan vilat färdigt, bre frostingen över morotskakan och ställ åter i kylen ca 1 timme.
Förvaras i kylskåp.
Kommentarer
Skicka en kommentar