Vegansk morotskaka


Denna morotskaka behöver du inte baka i ugn, du bara mixar ihop alla ingredienserna och trycker ut smeten i en springform, hur enkelt? Frostingen är gjord på Oatly's "på mackan" tillsammans med lite florsocker, citron och vaniljpulver. I smeten har jag valt att ha grovhackade valnötter för att få mera textur på kakan, resultatet blev riktigt bra.

Du behöver till morotskakan! I en springform på ca 22 cm
  • 3 stora morötter
  • 2,5 dl kokosmjöl
  • 2 dl skalade hampafrön
  • 1,5 dl grovhackade valnötter
  • 15 torkade dadlar
  • 3 msk agavesirap
  • 0,5 dl smakneutral kokosolja
  • 1 tsk kanel 
  • 1 tsk kardemumma
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 1 nypa himalayasalt 
Du behöver till frostingen! 
  • 300 g Oatly på mackan
  • Saften från ½ citron
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljpulver
Gör såhär! 
Riv morötterna grovt och mixa sedan helt slätt i en matberedare tillsammans med dadlarna och kokosoljan. Blanda samman kokosmjöl, hampafrön, kanel, kardemumma, vaniljpulver samt salt i en bunke. När allting blandats, häll över i matberedaren och mixa samman med morotsmixet tills du fått en "deg". Häll över "degen" i en bunke, ha i de grovhackade valnötterna och blanda runt. Klä springformen med bakplåtspapper i botten och tryck sedan ut smeten jämnt över botten. 
Ställ i kylen och låt vila ca 30 min. Blanda samman ingredienserna till frostingen i en bunke. När morotskakan vilat färdigt, bre frostingen över morotskakan och ställ åter i kylen ca 1 timme. 

Förvaras i kylskåp. 

Kommentarer