Somriga och magiskt goda veganska jordgubbsbollar doppade i vit choklad. Jag får sommarminnen från barndomen när jag äter dessa. Smaken tar mig direkt tillbaka till helt fantastiska sommarlov i Mellbystrand. Visst är det underbart när smaken kan väcka så otroligt fina minnen hos en?
Dessa jordgubbsbollar kommer serveras friskt här hemma denna sommar.
Du behöver!
- 250 g jordgubbar (använder du frysta ska de tinas upp innan)
- 50 g smält vit vegansk choklad
- 1 msk ekologiskt jordgubbspulver (kan uteslutas men rekommenderas att ha i)
- 1 dl smakneutral kokosolja
- 1,5 dl havremjöl
- 10 st torkade ekologiska dadlar
- ½ tsk vaniljpulver
- 150 g smält vit choklad att doppa jordgubbsbollarna i
Gör såhär!
Mixa jordgubbarna till en slät puré i en matberedare. Smält 50 g av den vita chokladen, när chokladen smält, tillsätt den i jordgubbspurén tillsammans med kokosoljan. Mixa samman. Tillsätt nu havremjöl, dadlar och vaniljpulver. Mixa ihop och ställ smeten i kylskåp ca 1 timme tills den har stelnat så pass att du kan forma smeten till bollar. Låt bollarna stå en 15 minuter i frysen innan du doppar dem i den smälta vita chokladen, detta för att de lättare ska hålla ihop sig. När alla jordgubbsbollar är doppade, pudra på jordgubbspulver. Förvara i kylskåp.
Kommentarer
Skicka en kommentar