Supergoda och enkla havre och chokladkakor som inte behöver tillagas i någon ugn! Detta recept går också att göra RAW om du använder dig av raw-ingredienser. Ingredienserna till detta recept finns i de flesta vegan -och rawfoodkök och går snabbt att slänga ihop när sötsuget faller på. Dessa kakor kan du dessutom baka i förväg och förvara i frysen fram tills servering. Tänk på att kakorna tinar väldigt snabbt och kan bli lite kladdiga, så ta upp dem ur frysen en god stund innan och förvara i kylen medans kakorna tinar upp.
Du behöver till botten + topping
- 3,5 dl havregryn (använd glutenfria vid celiaki)
- 1 dl agavesirap
- 4 msk jordnötssmör
- 1 msk vatten
- ½ tsk vaniljpulver
Du behöver till chokladfyllningen
- 150 g mörk vegansk choklad
- 1 dl jordnötssmör
Gör såhär!
Blanda samman alla ingredienser till botten+toppingen utom havregrynen i en skål. När allting är blandat, ha då i havregrynen och blanda samman. Lägg 2/3 av blandningen i en liten form (ca 10x15 cm) klädd med bakplåtspapper och tryck ut till en jämn botten. Ställ sedan i kylskåp. Smält nu chokladen över vattenbad, när chokladen är smält, blanda i jordnötssmöret och rör runt till en jämn smet. Ta ut botten från kylen och häll choklad -och jordnötsblandingen över botten. Sprid över resterande blandning av botten över som en topping. Ställ åter i kylen och låt stelna ca 1 timme.
Förvaras i kylskåp men går bra att frysa.
Förvaras i kylskåp men går bra att frysa.
Kommentarer
Skicka en kommentar