Fudge på mandelsmör


Mandelsmör som håller på att passera bäst före datum blir snabbt och enkelt till en god fudge! 
Fudgen får en len smak och påminner om glass i konsistensen. Fudgen förvaras i frysen och smälter snabbt i rumstemperatur, så ta fram den ur frysen i direkt anslutning till att den ska ätas. 
En perfekt svalkande godbit till kaffet i sommarvärmen. Om du väljer att göra eget mandelsmör så hittar du receptet HÄR, annars finns det färdigt att köpa i affären. 

Du behöver! 
  •  3 dl mandelsmör
  • 0,5 dl smakneutral kokosolja
  • 4 msk agavesirap
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • Ca 50 g smält vegansk choklad att ringa över fudgen
  • 1 nypa havssalt att strö över 
Gör såhär!
Ha i 3 dl mandelsmör i en bunke. Smält kokosoljan och blanda ner agavesirap och vaniljpulver. 
Rör sedan ner detta i mandelsmöret, blanda till en jämn smet. Ta fram en liten form på ca 15x15 cm, klä denna med bakplåtspapper och häll sedan ner mandelsmörsblandningen i formen. Fördela smeten jämnt. Ställ formen i frysen ca 30 minuter. Smält sedan chokladen över vattenbad, ta ut formen ur frysen och ringla den smälta chokladen över fudgen, toppa med en nypa havssalt. 
Täck över formen med plastfolie och ställ in i frysen igen. Skär fudgen i små munsbitar innan servering. 

Förvaras i frysen. 


Kommentarer