Italienska k*ttbullar


Häromdagen fick jag för mig att göra veganska k*ttbullar med aubergine som huvudingrediens.
Till det tänkte jag ha tomatsås och pasta. Väldigt nöjd över min planering ställde jag mig och fixade både smet och tomatsås, smeten skulle vila en stund i kylen och tomatsåsen skulle få puttra sakta på spisen så jag begav mig ut på annat en stund. När jag väl var hemma igen från mitt äventyr så var jag  både vrålhungrig och extremt sugen på dessa k*ttbullar!  Jag öppnar kylen och tar ut min k*ttbulssmet och kan direkt konstatera att, det där ser inte bra ut. Smeten är vattning och grå till färgen, den ser inte alls aptitlig ut. Äh, det blir bra försöker jag intala mig. Det blev inte bra kan jag säga, inte gott heller för den delen! Det slutade med att allting åkte i soporna. Där stod jag, både snopen och vrålhungrig och med en halvliter tomatsås på spisen. Tomatsåsen åkte i kylen och knäckebrödet åkte fram, det fick bli min kvällsmat! Fortfarande sugen på italienska k*ttbullar i tomatsås försökte jag desperat finna inspiration till ett nytt recept, det slutade med att jag fann inspiration i frysdisken på Ica istället. Anammas färdigrullade k*ttbullar fick följa med hem och koka sig varma i min tomatsås, resultatet var faktiskt helt klart över förväntan! Den perfekta vardagsmaten för trötta vegankockar. Det tar dig ca 15 minuter att få en sådan här tallrik på bordet om du använder dig av färdig tomatsås, vilket är helt okej att göra! Just nu kan du fynda både tomatsås och pasta väldigt billigt hos matsmart, klicka HÄR för att komma dit!

Du behöver! Till 4 portioner
  • Anammas färdigrullade k*ttbullar som du hittar i frysdisken
  • 300 g Spaghetti 
  • 4 dl Tomatsås 
Recept på tomatsås 
  • 3 shalottenlökar
  • 3 burkar finkrossade tomater
  • 1 kruka basilika (hackad)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • Salt & Peppar
  • Olivolja
Gör såhär!
Om du valt att göra egen tomatsås, börja med att skala och finhacka schalottenlökarna. Fräs mjuk i ca 2 msk olivolja. Tillsätt sedan de krossade tomaterna, finhackad basilika, buljongtärning samt pressa över vitlöksklyftorna. Låt koka ihop, salta och peppra efter tycker och smak. Ha i anammas färdigrullade k*ttbullar och låt puttra samman med tomatsåsen. Koka under tiden upp pastan. 
Om du valt att använda färdig tomatsås, koka då upp denna tillsammans med k*ttbullarna medan du kokar pastan. 

Klart för servering. 




I samarbete med Matsmart

Kommentarer