Med bitande kyla och minusgrader ute passar det ypperligt med soppa till middag!
Till det serverade jag vitlöksbröd (surdeg), vitlöksbröden var så goda att jag åt tre stycken och blev proppmätt! Soppan var också god med lite sötma från potatisen.
Du behöver!
- 1 stor zucchini
- 1 medelstor sötpotatis
- 1 gul lök
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 9 dl vatten
- 1 dl växtbaserad grädde
- 1 msk basilika
- 1 msk oregano
- Peppar (eventuellt även salt)
- Olivolja
- 2 vitlöksklyftor
- 0,5 dl hackad persilja
- En nypa flingsalt
- 4-6 skivor Surdegsbröd (obs, kolla så att det är veganskt)
Gör såhär!
Skala lök, zucchini och sötpotatis. Fräs löken några minuter i en kastrull, tillsätt sedan hackad zucchini och sötpotatis. Fräs ytterligare några minuter.
Tillsätt sedan vatten och buljongtärningarna, låt småkoka tills potatisen mjuknat.
Skala lök, zucchini och sötpotatis. Fräs löken några minuter i en kastrull, tillsätt sedan hackad zucchini och sötpotatis. Fräs ytterligare några minuter.
Tillsätt sedan vatten och buljongtärningarna, låt småkoka tills potatisen mjuknat.
Mixa soppan med stavmixer, tillsätt sedan den växtbaserade grädden, basilika, oregano samt peppar.
Värm upp soppan utan att det börjar koka, smaka av. Tillsätt eventuellt mer krydda om det behövs.
Värm upp soppan utan att det börjar koka, smaka av. Tillsätt eventuellt mer krydda om det behövs.
Sätt ugnen på 150 grader varmluft, blanda samman 0,5 dl persilja, 2 pressade vitlöksklyftor samt 4-6 msk olivolja. Pensla bröden och strö en nypa flingsalt över alla brödskivor, gratinera i ugnen ca 3-5 minuter.
Servera!
Kommentarer
Skicka en kommentar