Gratinerad brysselkål (vegansk)


Brysselkål är ju bara så gott! För er som blir lite skeptiska nu kan jag säga att ugnsgratinerad brysselkål är mycket godare än kokt brysselkål. Som topping har jag olivolja, vegansk ost samt salt och peppar. Enkelt, nyttigt och gott! Perfekt som lunch eller lättare middag.

Du behöver! 
  • 500 g brysselkål (färsk eller fryst)
  • 2 tsk näringsjäst (kan uteslutas)
  • 2 msk olivolja
  • Vegansk ost (Astrid och Aporna)
  • Salt & Peppar
Gör såhär!
Sätt ugnen på 200 grader.
Om du valt fryst brysselkål så häll dessa i varmt vatten så att de tinar upp.
Dela sedan brysselkålen på mitten och lägg i en ugnsfast form som du smörjt med olivolja. 
Pensla brysselkålen med olivolja, strö sedan över näringsjästen, salta och peppra och avsluta med att strö över valfri mängd vegan ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10-15 minuter. Brysselkålen ska ha fått fin färg när de är klara.

Servera!

Kommentarer