Fryst,syrligt och veganskt





Ikväll längtar vi efter sommar och värme! Kylan börjar bli smått tröttsam nu, för att inte tala om hur halt och knöligt det är i marken! Alla hästmänniskor kan relatera.
Sommar, sol och värme kräver något kallt och syrligt. Därför fikar vi på denna frusna och syrliga skapelse ikväll, med en kopp te till, för att hålla värmen. Botten består av något så enkelt som nötter och dadlar. Tål du inte nötter eller helt enkelt inte gillar det, gör vilken botten du vill!

Du behöver! Till botten
  • 80 g macadamianötter
  • 150 g mandlar
  • 10 dadlar 
Du behöver till fyllningen! 
  • 200 g urgröpt passionsfrukt (det går bra med fryst)
  • 200 g granatäpplekärnor (det går bra med fryst)
  • 1 burk med kokosgrädde (endast det hårda, vita)
  • 4 msk smakneutral kokosolja
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 1 msk agavesirap
Gör såhär!
Mixa samman alla ingredienserna till botten, tryck ut i botten på en smord (smörj med lite kokosolja) springform på max 20 cm. Mixa sedan samman alla ingredienserna till fyllningen och häll över botten.
Låt stå i frysen 1-2 timmar så att fyllningen kan stelna till.
Fyllningen tinar upp rätt snabbt i rumstemperatur, så ta inte fram för tidigt innan den ska avnjutas.

Dekorera med kakaonibs precis innan servering.

Kommentarer