Snickerstårta med krispig botten (vegansk)



En god och enkel snickerstårta med krispig botten. Helt vegansk och du kan få den glutenfri genom att använda dig av glutenfria kex.

Du behöver! Till botten
  • 2,25 dl smulade vita sesamkex från Renée Voltaire
  • 1 dl mandelmjöl
  • 4 msk smält smakneutral kokosolja
  • 3 msk agavesirap
Du behöver till andra lagret
  • 2 dl äkta jordnötssmör (exempelvis Green Choice)
  • 3 msk agavesirap
  • 5 msk smakneutral kokosolja
  • ½ tsk vaniljpulver
  • en nypa himalayasalt 
Du behöver till översta lagret
  • 100 g mörk vegansk choklad
  • 4 msk krämig kokosmjölk
Gör såhär!
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en form med avtagbar kant.
Mixa sesamkexen i en matberedare, mixa till grova smulor. Häll över i en bunke och blanda i mandelmjöl, smält kokosolja samt agavesirap. Tryck ut blandningen i formen, grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Ta sedan ut ur ugnen och låt svalna helt. 
Blanda samman ingredienserna till andra lagret, häll sedan detta över botten.
Ställ i kylskåp och låt stelna, ca 1 timme.
Värm sedan kokosmjölken till översta lagret, ha i den mörka chokladen som du hackat grovt.
Smält samman under omrörning, häll sedan detta över tårtan.
Dekorera med torrostade jordnötter.

Servera som den är eller med en klick växtbaserad grädde!

Kommentarer