En syrlig och krämig ananaspaj som är både vegansk och glutenfri!
Syrligheten kommer från soygurten som också gör pajen krämig.
Kanske något att baka till morgondagens melodifestival?
Du behöver till botten!
- 2,5 dl rismjöl
- 2 tsk bakpulver
- 80 ml ananasjuice
- 3/4 dl smakneutral kokosolja
- 1 dl rörsocker
Du behöver till fyllningen!
- 1 färsk ananas
- 2 burkar konserverad ananas (280 g avrunnen vikt)
- 2,5 dl soygurt vanilj
- 2 msk rörsocker
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 dl majsstärkelse
Gör såhär!
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och skär den färska ananasen i bitar (ta bort den hårda stammen i mitten) lägg den skurna ananasen i en skål tillsammans med soygurt, rörsocker, vanilpulver och majsstärkelse.
Mixa samman detta till en jämn smet. Använd stavmixer eller matberedare.
Häll sedan över smeten i en kastrull, värm under konstans omrörning på medelvärme tills smeten blivit en tjock kräm. Det tar ca 5 minuter. När krämen tjocknat, ta bort från plattan och låt svalna av.
Ta fram den konserverade ananasen och skär i mindre bitar, blanda dessa i ananaskrämen.
Skala och skär den färska ananasen i bitar (ta bort den hårda stammen i mitten) lägg den skurna ananasen i en skål tillsammans med soygurt, rörsocker, vanilpulver och majsstärkelse.
Mixa samman detta till en jämn smet. Använd stavmixer eller matberedare.
Häll sedan över smeten i en kastrull, värm under konstans omrörning på medelvärme tills smeten blivit en tjock kräm. Det tar ca 5 minuter. När krämen tjocknat, ta bort från plattan och låt svalna av.
Ta fram den konserverade ananasen och skär i mindre bitar, blanda dessa i ananaskrämen.
Ta fram en form med avtagbar kant (ca 20 cm), lägg ett bakplåtspapper i botten och smörj sidorna med kokosolja.
Blanda samman alla ingredienserna till botten och knåda till en deg.
Tryck ut degen i botten på formen och tryck försiktigt upp degen med tummen en bit upp mot kanterna. Häll ananaskrämen över botten.
Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter. Ta ut pajen och låt svalna av helt.
Servera!
Blanda samman alla ingredienserna till botten och knåda till en deg.
Tryck ut degen i botten på formen och tryck försiktigt upp degen med tummen en bit upp mot kanterna. Häll ananaskrämen över botten.
Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter. Ta ut pajen och låt svalna av helt.
Servera!
Kommentarer
Skicka en kommentar