Spaghetti och linsfräs (vegansk)


Idag när jag satt i matsalen tillsammans med mina elever utbrister en av dem, "Emma, kolla min vita tröja, är det inte otroligt att den överlevde spaghetti och köttfärs igår?!".
Spaghetti och fräs, som jag nu kallar det, gud så längesedan! Tack kära elev i vita tröjan för inspiration till dagens middag.

Du behöver! 
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 400 g krossade tomater
  • 2,5 dl röda linser
  • 6 dl vatten
  • ½ tsk sambal oelek
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Salt & Peppar
  • 1-2 tsk Oregano
  • En skvätt kinesisk soya (ca 1 tsk)
  • Spaghetti
Gör såhär!
Hacka lök, vitlök och paprika.
Fräs löken mjuk tillsammans med paprikan. Tillsätt sedan vitlöken. 
Ha sedan i krossade tomater, vatten och röda linser. Tillsätt kryddor och buljongtärningen.
Koka upp och låt småkoka ca 20-25 minuter, linserna ska vara helt mjuka.
Smaka av, tillsätt eventuellt mer kryddor.
Koka pastan enligt anvisningar på paketen.

Servera!

Kommentarer