En favorit i repris! Nu i vegansk anda, sist jag åt denna rätten innehöll den kalla röran kyckling.
Nu blåser det nya tider och ingen kyckling går att hitta i denna version!
För er som är nyfikna på versionen med kyckling kan klicka här
Sötpotatis är så himla gott när den får gå en stund i ugnen. Den passar särskilt bra ihop med curry, en av mina absoluta favoritkryddor!
Du behöver! Till 4 portioner
- 4 stora sötpotatisar
- 1 mogen mango
- 1 röd paprika
- 1 rödlök
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl solroskärnor
- En burk Oatly iMat Fraiche
- 2 matskedar vegansk majonnäs
- Salt & Peppar
- Valfri mängd Curry (beroende på hur stark du vill ha den)
- Olivolja
Gör såhär!
Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj och dela sötpotatisen på längden så att du får två avlånga halvor.
Skär två skåror i potatisarnas ovansida, pensla med olivolja. Salta och peppra.
När ugnen blivit varm, lägg potatisen på en plåt klädd med bakplåtspapper och låt stå mitt i ugnen i ca 25-30 minuter. När potatisen blivit mjuka är de klara.
Skär under tiden mangon i små kuber, häll över i en bunke.
Tillsätt finhackad paprika, rödlök och äpple.
Blanda i Oatly iMat Fraiche samt den veganska chili majonnäsen.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj och dela sötpotatisen på längden så att du får två avlånga halvor.
Skär två skåror i potatisarnas ovansida, pensla med olivolja. Salta och peppra.
När ugnen blivit varm, lägg potatisen på en plåt klädd med bakplåtspapper och låt stå mitt i ugnen i ca 25-30 minuter. När potatisen blivit mjuka är de klara.
Skär under tiden mangon i små kuber, häll över i en bunke.
Tillsätt finhackad paprika, rödlök och äpple.
Blanda i Oatly iMat Fraiche samt den veganska chili majonnäsen.
Krydda med curry, salt och peppar. Smaka av, krydda mer vid behov. Låt stå i kylen tills potatisen är klar. Servera röran kall tillsammans med den varma sötpotatisen, förslagsvis också med lite ruccola.
Klart!
Kommentarer
Skicka en kommentar