En len och god hallon och chokladdröm, helt vegansk och glutenfri.
Så god att det var omöjligt att ta en bit, nästan så att det var omöjligt att sluta efter två!
Denna pajen slänger du snabbt ihop och den behöver inte bakas i ugn utan stelnar efter 1,5 timme i kylskåp. Perfekt att bjuda på när du får spontana gäster och inte har flera timmar att lägga i köket.
Du behöver till botten!
- 175 g valnötter
- 12 urkärnade torkade dadlar
Du behöver till fyllningen!
- 0,5 dl smakneutral kokosolja
- 2 dl kokosgrädde (enbart det hårda, vita)
- 100 g mörk vegansk choklad
- 1,5 dl krossade frysta hallon
- 8 urkärnade torkade dadlar
- 0,5 tsk vaniljpulver
Gör såhär!
Lägg bakplåtspapper i botten på en springform (max 20 cm i omkrets).
Mixa samman ingredienserna till botten. Tryck ut smeten i botten på formen, tryck försiktigt med tummen en bit upp på formen så att det bildas en kant.
Smält kokosoljan i en kastrull, bryt chokladen i bitar och tillsätt i den smälta kokosoljan.
Rör runt tills chokladen har smält. När chokladen smält, tillsätt kokosgrädden (det vita, hårda)
Smält kokosoljan i en kastrull, bryt chokladen i bitar och tillsätt i den smälta kokosoljan.
Rör runt tills chokladen har smält. När chokladen smält, tillsätt kokosgrädden (det vita, hårda)
Häll sedan över chokladsmeten i en matberedare och tillsätt dadlarna, mixa ihop.
Häll sedan över chokladsmeten i en bunke, tillsätt vaniljpulver och blanda runt.
Häll sedan över chokladsmeten i en bunke, tillsätt vaniljpulver och blanda runt.
Ta sedan fram 1,5 dl hallon ur frysen och häll över i en liten fryspåse. Krossa hallonen mot ett hårt underlag, blanda sedan ner de krossade hallonen i chokladsmeten.
Bre genast ut chokladsmeten över botten! Låt stå i kylskåp ca 1,5 timme innan servering.
Bre genast ut chokladsmeten över botten! Låt stå i kylskåp ca 1,5 timme innan servering.
Servera pajen som den är eller med en klick växtbaserad grädde.
Kommentarer
Skicka en kommentar