Dessa kakor är supergoda och är ett måste till helgfikat! De är riktigt enkla att göra och kräver inte många ingredienser eller moment.
Vill du ha många kakor så dubblar du satsen.
Du behöver till degen
- 50 gram smör
- 1 dl havregryn
- 2 msk kokosmjöl
- 1 msk honung
- ½ msk stevia sötströ
- ½ krm vaniljpulver
Du behöver till chokladlagret
- 40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
- 3/4 dl jordnötssmör, salt och osötat
- 1 msk stevia sötströ
Bryn smör tillsammans med honung tills det blir brunt.
Ta bort från plattan och rör ner resterande ingredienser.
Klä en form med folie, har du bara gjort en sats så ta en liten form och tryck ut degen i botten.
Smält chokladen försiktigt och blanda därefter ner jordnötssmör och sötning. Fördela över botten. Dekorera kakan valfritt, exempelvis med hackade pistagenötter.
Låt kakan stå i kylskåp minst en timme innan servering.
Kommentarer
Skicka en kommentar