Dessa bullarna är supergoda, men ska ätas direkt när de kommer ut från ugnen! Bullarna är dessutom glutenfria.
Till ca 6 bullar behöver du
Gör såhär
Sätt ugnen på 250 grader
Riv moroten
Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer
Vispa äggen fluffiga
Blanda ihop alla ingredienser till en kladdig deg.
Låt den stå och svälla 5 minuter
Klicka ut små bullar på en plåtklädd med bakplåtspapper.
Om man vill går det utmärkt att strö över lite riven ost på bullarna.
Grädda mitt i ugnen, ca 12 minuter.
Till ca 6 bullar behöver du
- 1 dl finriven ekologisk morot
- 7 dl fiberhavregryn med havrekli
- 2 ägg från frigående höns utomhus
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 2 dl mjölk
- Några nypor riven ost (valfritt)
Gör såhär
Sätt ugnen på 250 grader
Riv moroten
Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer
Vispa äggen fluffiga
Blanda ihop alla ingredienser till en kladdig deg.
Låt den stå och svälla 5 minuter
Klicka ut små bullar på en plåtklädd med bakplåtspapper.
Om man vill går det utmärkt att strö över lite riven ost på bullarna.
Grädda mitt i ugnen, ca 12 minuter.
Kommentarer
Skicka en kommentar