Havrebullar

Dessa bullarna är supergoda, men ska ätas direkt när de kommer ut från ugnen! Bullarna är dessutom glutenfria.

Till ca 6 bullar behöver du

  • 1 dl finriven ekologisk morot

  • 7 dl fiberhavregryn med havrekli

  • 2 ägg från frigående höns utomhus

  • 2 tsk bakpulver

  • 1 tsk salt

  • 2 dl mjölk

  • Några nypor riven ost (valfritt)

Gör såhär
Sätt ugnen på 250 grader
Riv moroten
Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer
Vispa äggen fluffiga
Blanda ihop alla ingredienser till en kladdig deg.
Låt den stå och svälla 5 minuter
Klicka ut små bullar på en plåtklädd med bakplåtspapper.

Om man vill går det utmärkt att strö över lite riven ost på bullarna.

Grädda mitt i ugnen, ca 12 minuter.

Kommentarer