Glutenfri morotskaka




Denna variant på morotskaka måste provas!
Den är glutenfri, utan raffinerat socker och magiskt god!

Du behöver
  • 2 stora morötter
  • 1 dl fullkorns havregryn med havrekli
  • 2 dl mandelmjöl
  • 6 urkärnade dadlar
  • 3 msk kokosolja
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 tsk kanel
  • 2 tsk malen kardemumma
  • ½ tsk salt
  • 3 ägg

Frosting
  • 200 g Philadelphia ost
  • 2 dl sukrin melis
  • 50 g smör
  • ½ tesked vaniljpulver
  • 1/2 tesked kardemumma

Gör såhär!
Sätt ugnen på 175 grader
Mixa dadlar och ägg i en matberedare, blanda det väl.
Ha i övriga ingredienser utom morötterna, mixa.
Riv morötterna fint, krama ur vätskan innan du har i det i smeten.
Blanda runt. Smörj och bröa en springform med riven kokos.
Ta gärna en springform av mindre mått för att få lite höjd på kakan.
Sätt in i ugnen ca 45 minuter. Låt kakan svalna helt. Ha sedan på frostingen.
Sätt en stund i kylen så att frostingen får stelna.

Servera och njut! 

Kommentarer