Denna variant på morotskaka måste provas!
Den är glutenfri, utan raffinerat socker och magiskt god!
Du behöver
- 2 stora morötter
- 1 dl fullkorns havregryn med havrekli
- 2 dl mandelmjöl
- 6 urkärnade dadlar
- 3 msk kokosolja
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljpulver
- 3 tsk kanel
- 2 tsk malen kardemumma
- ½ tsk salt
- 3 ägg
Frosting
- 200 g Philadelphia ost
- 2 dl sukrin melis
- 50 g smör
- ½ tesked vaniljpulver
- 1/2 tesked kardemumma
Gör såhär!
Sätt ugnen på 175 grader
Mixa dadlar och ägg i en matberedare, blanda det väl.
Ha i övriga ingredienser utom morötterna, mixa.
Riv morötterna fint, krama ur vätskan innan du har i det i smeten.
Blanda runt. Smörj och bröa en springform med riven kokos.
Ta gärna en springform av mindre mått för att få lite höjd på kakan.
Sätt in i ugnen ca 45 minuter. Låt kakan svalna helt. Ha sedan på frostingen.
Sätt en stund i kylen så att frostingen får stelna.
Servera och njut!
Kommentarer
Skicka en kommentar