God och riktigt mättande vegansk linsgryta med currysmak!
Jag är väldigt glad för curry men det är det långt ifrån alla som är. Är du en av dem som inte gillar curry så vågar jag nog påstå att det går alldeles utmärkt att använda sig av någon annan krydda.
Svampen gör hela rätten lite mer "köttig", med det menar jag något mera att tugga på.
Gillar du inte svamp, byt ut mot något annat mer tuggvänligt, kikärter kanske?
Receptet räcker till 4 portioner.
Du behöver!
- 1 ekologisk purjolök
- 200 g ekologiska champinjoner
- 1 ekologisk röd paprika
- 2 dl röda linser
- 400 ml kokosmjölk
- 1-2 dl mandelmjölk
- salt & peppar
- curry efter smak, ca 2-3 tsk
- olivolja att steka i
Gör såhär!
Skölj och skär purjolöken i tunna ringar, finhacka paprikan. Fräs mjuka i stekgryta.
Skiva champinjonerna och tillsätt i stekgrytan, låt steka med några minuter.
Tillsätt sedan kokosmjölk, mandelmjölk och de röda linserna.
Krydda med salt, peppar och curry. Låt småkoka på svag värme tills linserna blivit mjuka.
Krydda med salt, peppar och curry. Låt småkoka på svag värme tills linserna blivit mjuka.
Det tar ca 20-25 minuter. Smaka av, tillsätt eventuellt mer kryddor om du känner att det behövs.
Servera!
Kommentarer
Skicka en kommentar