Mandelsmör


Mandelsmör är nog det bästa som finns, men så himla dyrt att köpa färdigt! Därför känner jag mig nu tvingad att berätta för er hur enkelt det är att göra själv! Om man inte försöker mala mandlar i en blender det vill säga, gör inte det! Det tar sjukt lång tid och är ofattbart jobbigt.
Däremot är det väldigt enkelt att mala mandlar till mandelsmör i en matberedare, tillsätt en nypa himalayasalt och mal tills det bildats smör. Det är underbart gott att ha på en ugnsrostad surdegssmörgås! Förvara mandelsmöret i en glasburk med lock. Den håller sig bra i ungefär en vecka, kanske lite till. Här hemma gillar vi mandelsmör så mycket att det sällan är kvar så länge som en hel vecka.

Du behöver! 
  • 3,5 dl mandlar
  • 1 nypa himalayasalt
Gör såhär!
Mixa mandlarna i en matberedare tills det bildats till smör. Det tar ca 10 minuter. Du kommer behöva skrapa ner de söndermixade mandlarna från sidorna några gånger. 
Resultatet ser du på bilden nedan.





Kommentarer