Vitkålsgratäng med kyckling



Det ser inte mycket ut för världen, men det är verkligen en mycket enkel och god maträtt det här!
Vitkål kan jag känna är lite underskattat, den är väldigt nyttig och hälsosam, och billig dessutom! En bit kycklingfilé till som har fått ligga och dra några timmar i en god marinad är inte helt fel.

Du behöver till vitkålsgratängen

  • 1 kg vitkål (ca 3/4 normalstort vitkålshuvud)

  • 1 singelvitlök

  • 1 gul lök

  • 4 dl matlagningsgrädde

  • 1 tsk sambal oelek

  • 3 msk mango chutney

  • salt & peppar

  • 1,5 - 2 dl riven ost

Du behöver till kycklingmarinaden

  • 1 dl olivolja

  • 2 msk kinesisk soja

  • 1 tsk currypasta

  • 2 singelvitlök

Marinera två st kycklingfiléer

Gör såhär!Börja med att tillreda marinaden genom att hälla alla ingredienser i en skål, hacka vitlöken grovt först. Rör om.
Häll marinaden över kycklingfiléerna och ställ åt sidan, kycklingen bör marineras några timmar för bästa smak.
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka sedan vitlök och lök, fräs mjuk i en stekgryta. Strimla sedan vitkålen och finhacka, låt sedan fräsa mjuk tillsammans med löken i stekgrytan.
När vitkålen har mjuknat, ha i grädde, kryddor, sambal oelek och mango chutney. Låt puttra ihop, smaka av.
Häll sedan över i en ugnsfast form, ha på riven ost efter behag. Sätt mitt i ugnen ca 20 minuter.
Stek kycklingfiléerna några minuter på var sida så att de får fin färg, lägg sedan över kycklingen i en ugnssäker form och ställ in tillsammans med vitkålsgratängen. Kycklingen är redo att tas ut samtidigt som vitkålsgratängen.
Servera!

Kommentarer