Glutenfria pannkakor

Det blev det till kvällsmat idag.
Jag gör mina pannkakor på bovetemjöl istället för vetemjöl.
Det blir väldigt lyckat, och till skillnad mot vanliga pannkakor baserade på vetemjöl så ger dessa en helt annan mättnadskänsla och är riktigt matiga.
Bovetet har även en rad bra hälsofördelar, för den hälsomedvetna bör bovetet vara en självklarhet. Bovetet är dessutom glutenfritt.
Jag lyxade till det och hade vispad grädde och drottningsylt till pannkakorna, lite lyx får man unna sig även om det bara är Tisdag!


Du behöver:
  • 1 + 1/4 dl Bovetemjöl
  • 3 dl Mjölk
  • 4 st Ägg (från frigående utehöns)
  • 1 krm salt

Gör såhär!
Mät upp mjölet i en bunke.
Tillsätt mjölken och vispa slät.
Ha i äggen och vispa på nytt tills äggen blandat sig.
Hetta upp ett stekjärn, ha i smör och stek pannkakorna lätt gyllenbruna.

Servera med valfri sylt och grädde.

Kommentarer