Nyttigare pastagratäng med kyckling





Lättgjord glutenfri pastagratäng med kyckling och broccoli.
Det blir mycket mat och mättar riktigt bra!

Du behöver!
  • 270 g Glutenfri ekologisk Penne (på röda linser och bovete)
  • Två kycklingfiléer
  • En röd paprika
  • Små broccolibuketter (jag använde Ica selection som har portionspåsar och tog en sådan portionspåse)
  • ½ stor gul lök
  • 1 paket philadelphia ost med smak av grillad paprika
  • 1 tetrapack pastasås med smak av chili och vitlök
  • 1 dl mjölk
  • 1 -1,5 dl riven ost
  • Oregano
  • Salt & Peppar
  • Olja till stekning

Gör såhär!
Sätt ugnen på 225°C.
Strimla kycklingen och stek några minuter så den får färg.
Koka pastan enligt anvisningen.
Koka broccolin lätt i saltat vatten.
Blanda kycklingen med pastan i en stor skål.
Tillsätt pastasås, broccoli, oregano, salt och peppar.
Blanda väl och lägg i en oljad form.
Rör ihop färskost, mjölk och ost och häll över.

Gratinera 20-25 minuter.

Kommentarer