Veganska och glutenfria kärleksmums


Detta är kärleksmums med extra mycket kärlek i, självklart både vegansk och glutenfri.
Det rätta namnet borde vara dröm-mums, eller magiska kärleks dröm-mums? Nej men kalla dem vad du vill, ingen kommer lägga märke till namnet ändå när de får en sådan här goding i handen.
Kakan slänger du snabbt ihop men den ska vila några timmar i kylen innan servering så att den riktigt sätter sig. Därför kan du med fördel baka denna mumsiga kärleksmums kvällen innan du tänker servera den. Kärlekmumsen går utmärkt att frysa.

Du behöver till botten! 
  • 150 g mjölkfritt smör
  • 2 dl mandelmjölk (eller annan växtbaserad mjölk)
  • 2 dl rörsocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl kokosmjöl
Du behöver till glasyren! 
  • 200 g mörk 70% choklad (kolla så att det säkert är veganskt)
  • 2 dl mandelmjölk (eller annan växtbaserad dryck) 
  • 3 msk starkt kaffe
  • 2 msk mjölkfritt smör
  • ca 1-1,5 dl riven kokos för garnering 
Gör såhär!
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på 20x30 cm med bakplåtspapper.
Smält det mjölkfria smöret i en kastrull, tillsätt sedan 2 dl mandelmjölk och ta bort från plattan.
Blanda alla torra ingredienser noggrant i en bunke, tillsätt sedan smörblandningen i bunken. Blanda runt tills du har fått en klumpfri smet. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, ta ut kakan och låt svalna helt. Under tiden som kakan svalnar, smält 200 g mörk choklad i en kastrull på svag värme tillsammans med 2 dl mandelmjölk. När chokladen smält, tillsätt kaffe och det mjölkfria smöret. Låt svalna. Ta sedan fram kakan och stick små runda hål i kakan med hjälp av en slev eller liknande som har ett runt skaft, häll sedan över chokladblandingen över hela kakan. Det är meningen att chokladen ska rinna ner i hålen du skapat. Dekorera kakan med riven kokos. Ställ kakan i kylen och låt stelna minst 2 timmar innan servering. 

Förvaras i kylskåp. 

Kommentarer