Idag blev det fläskpannkaka till kvällsmat, och en nyttig sådan!
Det absolut bästa av allt, den är glutenfri!
Här kommer receptet.
- 3 dl Bovetemjöl
- 4 dl mjölk
- 3 ägg
- 1 tsk fiberhusk
- 1 tsk bakpulver
- 2 st rivna morötter
- Två packet bacon
- salt och peppar
Gör såhär!
Mät upp hälften av mjölken och häll i en skål, blanda i en deciliter i taget av bovetemjölet.
Häll i resten av mjölken. Vispa till en jämn smet.
Häll i fiberhusk, bakpulver.
Knäck sedan i äggen. Vispa till en jämn smet.
Riv morötterna, blanda ner i smeten.
Salta och peppra.
Stek baconen knaprigt och strössla över.
Sätt in mitt i ugnen på 225 grader, ca 15-20 minuter eller när fläskpannkakan är gyllenbrun.
Servera med en fräsch sallad och en klick lingonsylt.
Kommentarer
Skicka en kommentar