Nyttig fläskpannkaka






Idag blev det fläskpannkaka till kvällsmat, och en nyttig sådan!
Det absolut bästa av allt, den är glutenfri!

Här kommer receptet.

  • 3 dl Bovetemjöl

  • 4 dl mjölk

  • 3 ägg

  • 1 tsk fiberhusk

  • 1 tsk bakpulver

  • 2 st rivna morötter

  • Två packet bacon

  • salt och peppar

Gör såhär!

Mät upp hälften av mjölken och häll i en skål, blanda i en deciliter i taget av bovetemjölet.
Häll i resten av mjölken. Vispa till en jämn smet.
Häll i fiberhusk, bakpulver.
Knäck sedan i äggen. Vispa till en jämn smet.
Riv morötterna, blanda ner i smeten.
Salta och peppra.

Stek baconen knaprigt och strössla över.

Sätt in mitt i ugnen på 225 grader, ca 15-20 minuter eller när fläskpannkakan är gyllenbrun.

Servera med en fräsch sallad och en klick lingonsylt.

Kommentarer