Kyckling går alltid hem i detta huset, därför är det också viktigt med variation på själva maträtten för oss. Flygande Jacob är ingen större favorit hos mig, men så hittade jag en variant på maträtten i en veckotidning som jag tyckte lät väldigt god. Jag bestämde mig för att testa den och la samtidigt till min egen touch.
Du behöver ( 4 personer)
- 4 st kycklingfiléer
- 1 paket bacon
- 2 dl riven ost
- 2 msk Smör
- 1 msk Curry
- 3 msk Bovetemjöl
- 3 dl vatten
- 2 msk kalvfond
- 2 dl matlagningsgrädde
- 2 tsk sambal oelek
- 4 msk Mango Chutney
Gör såhär!
- Skär kycklingen i strimlor och stek gyllenbruna
- Strimla sedan baconet och stek knaprigt
- Lägg kycklingen och baconet i en ugnssäker form
- Smält smör och blanda i curryn
- Pudra i bovetemjölet
- Ha i vatten, grädde, fond, sambal oelek samt mango chutneyn, låt koka upp
- Låt puttra på svag värme medan du smakar av såsen
- Häll sedan såsen över kycklingen och baconet, blanda runt
- Strö över osten och gratinera i 12 min på 225 grader
Servera med valfritt tillbehör!
Jag som gärna äter så lite kolhydrater som möjligt åt denna rätten tillsammans med kokta gröna ärtor.
Kommentarer
Skicka en kommentar